מה התחליף למוצרי חלב?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שאלתי הינה בנוגע למוצרי חלב: נניח שמסיבות של אלרגיה וכדומה אני אמור להמנע מאכילת מוצרי חלב. מהם התחליפים השכיחים ביותר האמורים לפצות על החוסר התזונתי שיווצר?
שלום רב התחליפים הטובים ביותר הנם מוצרי הסויה השונים אם אתה לא אלרגי גם להם. טופו,פולי סויה,תכשירי בשר מסויה וכו'. יפעת קלייו
שלום רב, אין צורך להחליף מוצרי חלב! מוצרי חלב נוצרו ונועדו ליונקים, דהיינו לגורים לפני צמיחת כל שיניהם! חלב אם מותאם לתינוקה אולגור שלה ומשתנה עם התפתחותו. לחלק ניכר מאוד מן הבוגרים אין אנזימים לעיכול מרכיבים מסויימים של חלב ולכן ניגרמת תסיסה במעי. יתר כל כן, חלב (ומוצריו) הם גורם האלרגיה הנפוץ ביותר המוכר היום. עוד טעות נפוצה היא כי החלב הוא ספק גדול של סידן. שטויות! ב 100 גרם חלב יש כ 100 מיליגרם סידן, ב100 גרם שושום מלא יש כ1200 מיחליגרם סידן טוב וקל! פי 12! ולסיום, החלב שאתה שותה כבר מזמן איננו חלב. הנוזל הלבן שנקרא חלב הופק מפרה שלא ראתה שמש, לא אכלה עשב, מסתובבת בחצר מלאה חרה עד בירכיים ומיום שנולדה נזונה בתרופות, הורמונים ואנטיביוטיקה בכמוית אדירות שחלקם נשארים בחלב.לאחר החליבה מועבר החלב לטיול הכולל הרחקת השומן ממנו והחזרתו בצורה מבוקרת.במילים אחרות, הטכנאים מתחכמים ומתערבים במעשה הבריאה וכאילו משפרים את החלב שקילקלו מלכתחילה! בקיצור, אם אתה רוצה להיות בריא התרחק מן ה"חלב"! אם אתה מוכרח לשתות חלב שתה חלב אורגני שיוצר ללא כימיכלים ורצוי חלב עיזים, קרוב ככל האפשר למועד החליבה ומוחמץ, ז"א בצורת לבן או יוגורט. אדם המזין את עצמו נכון אינו זקוק לחלב מבחינת אספקת אבות מזון. בנוסף לכל אלה החלב ידוע כגורם ליצירת ליחה בגוף, דבר המקשה על תפקוד כל האנרגיות. חג שמח, זיוה וזאב