חרובים וסידן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
החרוב דל מאוד בשומן ועשיר בסידן -יתדונות ניכרים אולם שמעתי שיש בו כמות ניכרת של טאנין(כפי שיש בקקאו) .למיטב ידיעתי טאנין הוא אסטריגנט הנקשר לגורמים שונים ויוצר איתם תרכובות קשות לעיכול. שאלתי האם הטאנין מונע את ספיגת הסידן בגופנו מקמח החרובים? יש דרך לנטרל זאת ולהנות מהסידן ? ( אני לא אוכל מוצרי חלב ). בתודה מראש
שאול שלום המקור העיקרי לסידן הוא החלב ומוצריו, התוספת המתקבלת מחרובים ומפירות וירקות אחרים היא קטנה ולא משמעותית והסיבה היא הספיגה הנמוכה עליך להשלים את הסידן בדרכים אחרות כמו למשל סרדינים, או דג סלמון, מוצרי סויה יש גם מסטיקים עשירים בסידן שנקראים "מסטיקלציום+"- כל מסטיק=כוס חלב, אולי יש מקום להוסיף סידן בכדורים: אתה יכול להשתמש ב- TUMS למשל שהם כדורים נגד צרבת ויש בהם הרבה סידן, או בסידן למציצה של סולגאר
תודה על התשובה אולם לא ענית על שאלתי. האם יש דרך לנטרל את הספיגה הנמוכה של הסידן? לדוגמא הברזל בירקות ופירות לא נספג טוב בגוף אולם תוספת ויטמין C משפרת את הספיגה פלאים. מהו אחוז הספיגה מירקות ופירות לעומת מוצרי חלב? האם יש אתר באינטרנט שמסביר בעיה זו לעומק? בתודה מראש
שלום לך שמי אביאם בן דוד אני בכיתה ז' ואני עושה עבודה על החרוב.האם את יכולה לשלוח לי חומר כתיבה על כל מה שקשור בחרוב בתחום הרפואה? בתודה אביאם.