עם יוגורט שהחמיץ - אפשר להכין פשטידה?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
כנ"ל לגבי מוצרי חלב אחרים שהחמיצו
יוגורט שהחמיץ, אם לא העלה עובש, יכול להפוך לגבינה מצוינת, או להשתמש בו לפשטידה, או להכניס בבצק של פיתה, או בבצק לחמניות חלב. חלב שהחמיץ יכול להפוך ללבן מצוין, אחר כך לגבינה, וכן הלאה,,,,, רק כאשר זה מקבל ממש ריח של קיא, הוא חסר תועלת.
שלום מירב אין תשובה חד משמעית לשאלתך. יוגורט מחמיץ ממילא בתהליך עשייתו, אך ההחמצה נעשית בצורה מבוקרת על ידי הוספת חיידקים מסויימים שהם ידידותיים לנו. החמצה בבית, ("קלקול") קורית כשיש התרבות חיידקים כלשהם בתוך החלב או היוגורט. קצת קשה לדעת מיהם החיידקים האלה ומה תהיה השפעתם בתוכינו, אז יש כאן סיכון מסויים. בעיקרון, אם הריח של היוגורט חמוץ אך לא משונה, מוזר או דוחה, ייתכן שניתן להשתמש בו. רק זכרי, שכמו טעמו של היוגורט או החלב המקולקל, כך יהיה גם טעם הפשטידה. בתיאבון.