ברזל
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
הייתי רוצה לדעת איזה מאכלים מכילים ברזל
המומחים בטח יענו לך בצורה יותר מוסמכת אבל בינתיים, בשר בקר והודו כבד ירקות ירוקים ועליים פירות מיובשים קטניות בתיאבון
כבד מכיל הרבה והברזל משם נספג בצורה הכי טובה. שאר סוגי הבשר גם מכילים ברזל. במקרים של ברזל מבשר כדאי שתיהיה נוכחות של ויטמין C (מיצי הדר או פירות הדר למשל) כי זה עוזר לספיגה טובה יותר של הברזל.
מור שלום המקור הכי טוב לברזל הוא הבשר לסוגיו, כבד ואיברים פנימיים מכילים הרבה ברזל אך גם הרבה שומן ואני לא ממליצה על צריכתם, בבשר הודו יש כמות גדולה של ברזל והוא דל שומן, גם בשר בקר עשיר בברזל ובחלקים האחוריים (פילה, פילה מדומה ועוד) אין הרבה שומן, הצורה שבה נמצא הברזל בבשר מעודדת את ספיגתו ואכן ויטמין C מגביר את ספיגתו (לכן ליד הסטיק אכלי סלט ירקות או שתי מיץ תפוזים), המקורות הצמחיים לברזל שציין שלומי מהווים רק תוספת קטנה לברזל מחסורים חמורים בברזל מטופלים ע"י תוסף
שלום עדינה. אני מודה לך על התשובה. הבעייה שלי, למרבה ההפתעה, היא עודף (!) ברזל ועלי להימנע מצירכתו ולכן אני שואלת מה מכיל ברזל כדי שלא אוכל אותו.... נוסף על כך אני צמחונית... אם יש לך איזה שהיא המלצה אלי אני אשמח לשמוע.... תודה. מור