המשך למצליבים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/10/2001 | 23:53 | מאת: חיה

שלום נירה אולנד אני מקבלת אלטרוקסין במשך 7 שנים (הרופא המטפל אף פעם לא הזהיר אותי מפני אכילת ירקות ממשפחת נמצליבים). מזה 5 חודשים אני בדיאטת שומרי משקל ואף ירדתי 12 קילו המזון שאני מכינה לי מורכב מהרבה ירקות שהם 0 נקודות וכמובן מאי ידיעה אכלתי הרבה כרוב גזר ברוקולי רוטב סויה וכו בעיקר נישנשתי הרבה גזר האם בישול מנטרל את הגויטרוגנים הנמצאים בירקות אלו? מה עלי להמשיך לאכול בכדי להמשיך לרדת במשקל בערך עוד 5 קילו ועדיין להשאר צמודה לשיטת הנקודות של שומרי משקל תודה

15/10/2001 | 08:02 | מאת: רוז

תראי לא כל בעיה של בלוטת התריס נובעת מאי קליטת יוד, שזה מה שהירקות ההן עושים, אגב, אם אכלת ירקות אלה וירדת במשקל. זה אומר שזו לא הבעיה. אז את יכולה להיות רגועה, ולהמשיך לאכול אותם. דבר שני, בישול הורס את החומר ההוא... וגזר, אינו מכיל אותו, כך שאת יכולה להמשיך ולנשנש ממנו כמויות, כי הוא בריא מאוד.

20/10/2001 | 12:56 | מאת: נירה אולנד

שלום חיה הגויטרוגנים שנמצאים בירקות מפריעים לספיגת יוד על ידי בלוטת התריס. אם תת פעילות הבלוטה נובעת מחוסר ביוד, אז בהחלט רצוי להמנע מירקות אלה. אך אם פעילות הבלוטה איטית מסיבות אחרות (למשל שיבוש הורמונלי ברמת ההיפופיזה , או בעיות אחרות), ואין חוסר יוד בגוף באופן כללי, אז אכילת הירקות לא תגרום לבלוטה לפעול לאט יותר. כפי שכתבה רוז, אם ירדת במשקל תוך אכילת ירקות אלה, כפי הנראה הם לא ממש מפריעים לפעילות הבלוטה אצלך. לדעתי גם במקרים שבהם אכילת ירקות המכילים גויטרוגנים משפיעה על הבלוטה, אין צורך להגרר לקיצוניות, גם אכילה פה ושם של כרוב או ברוקולי לא ממש תשנה את התמונה הכללית. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית