ברזל
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב, אני בת 29, צמחונית מגיל 15. בזמן האחרון תזונתי הופכת בהדרגה לכמעט טבעונית. בעבר סבלתי מחוסר ברזל ושאלתי היא: באיזה מאכלים יש הרבה ברזל ואיך אפשר להימנע מלחוות שוב את אי הנעימות שבחוסר ברזל? (אני מעדיפה להקדים תרופה למכה ולא לחכות להתפתחות של חוסר ...) תודה מראש...
תעשי חיפוש על המילה ברזל בפורום הזה יש הרבה תשובות
שלום גילה המקורות העיקריים לברזל הם הבשר- בעיקר בקר והודו, מהם הספיגה של הברזל טובה ביותר מקורות נוספים הם ירקות ירוקים ועליים, פירות מיובשים וקטניות- הספיגה מהם קטנה כך שלפי דעתי עלייך ליטול תוסף של ברזל באופן קבוע תוך מעקב אחר בדיקות הדם שלך, אם ההמוגלובין שלך נמוך, מומלץ שתקחי גם מולטיויטמין, בקשי מהרופא בדיקת דם לברזל, המוגלובין, טרנספרין (מאגרי הברזל) ו- B12
 
                    