דגים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/10/2001 | 06:35 | מאת: גלית

אני אוהבת מאוד לאכול דגים. רציתי בבקשה לדעת אילו דגים אינם בריאים ומומלצים פחות לאכילה ואילו מומלצים יותר? אילו דגים שמנים יותר ואילו פחות? תודה.

14/10/2001 | 08:58 | מאת: רוז

טוב, ידוע שדגי ים הם דגים הנחשבים דגי ים, הם בריאים ושמנים פחות, למרות שהם מגודלים היום בבריכות, ואלה, אמנון, בורי, דניס, וכדומה, דג נסיכת הנילוס, הוא דג שמן, באופן אישי אני חושבת שהוא גם לא טעים, ואפילו מעורר בחילה, אבל זה ענין של טעם, דג קרפיון, הוא יחסית דג שמן, אבל טעים, החיסרון שלו הידוע הם העצמות הקטנות והדקות שלו, שיכולים לשבור סבלנות של פיל. ויש את דג המקרל, שהוא דג שמן אבל דוקא השומן שלו מאוד בריא בגלל שהוא מוריד את הכולסטרול הרע בדם. בסה"כ דגים הם דבר בריא, דל קלוריות ביחס לבשר, ומומלץ בכמויות הגיוניות

14/10/2001 | 12:57 | מאת: adi

גלית שלום, כמו שרוז אמרה, אומרים גם בקבוצת התמיכה שלי. אצטט לך מהספר שלהם: "את הדקים מחלקים ל3- קבוצות על פי רמות השומן בהם: 1. דגים רזים, כמו דגי סול למיניהם, מכילים עד 5% שומן. 2. דגים כמו הבורי, שכמות השומן בהם בינונית עד 8% שומן. 3. דגים שמנים, כמו סלמון וקרפיון מכילים 16%-12% שומן. בשר הדגים מכיל ויטמינים מקבוצה B. השומן שבדגים הרזים מתרכז בעיקר בכבד, וממנו מפיקים שמן דגים המכיל ויטמינים A ו-D שערכם התזונתי רב. השומן שבדקים הים מכיל חומצות שומניות רב בלתי רוויות בעיקר אומגה שומנים אלה נמצאו במחקרים עשויים להקטין שכיחות של מחלות כלי דם ולב. הם ידועים כמנמיכים את כמות הכולסטרול והטריגליצרידים בדם". עדי

16/10/2001 | 08:57 | מאת: עדינה בכר

גלית שלום דגים הם אכן בריאים ועדיפים על בשר, היתרונות נעוצים בתכולת חומצות שומן מסוג W3 אשר מקטינות את הסיכון לפתח מחלות לב הדגים המומלצים ביותתר הם דגי ים צפוני: כמו סול, לוקוס, בקלה, הליבוט הדג השמן ביותר הוא נסיכת הנילוס, אחריו הבורי ואחריו הקרפיון, אם כי קרפיון צעיר אינו שמן מומלץ לצרוך דגים פעמיים בשבוע, אני לא ממליצה לך לצרוך כל יום דגים כי הם מכילים יוד והדבר עלול לפגוע בבלוטת התריס

מנהל פורום תזונה טבעית