קופסאות שימורים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם יש מניעה מבחינה בריאותית לתת לילד בן שנתיים אוכל משומר כגון שעועית או אפונה היות וזה מאוד טעים לו וקל להכנה אימי טוענת שיש חומרים מחמצנים ולא בריאים האם נכון הדבר בתודה אטל
שלום אטל כיום קופסאות שימורים בדרך כלל מצופות מבפנים בחומר פלסטי המבודד את המזון מן המתכת , כך שכבר לא נכון להגיד שהמתכת מחמצנת את האוכל, כפי שהיה לפני מספר שנים. כשאת קונה מזונות משומרים חשוב שתקפידי על שני דברים: 1. לבחור את אותן קופסאות שכתוב עליהן "ללא חומרי שימור", או שתבדקי ברשימת הרכיבים. שימורים טובים הם אלה שברשימת הרכיבים שלהם יש את המזון המשומר, מים, מלח ואולי חומצת לימון, וזהו. חומרי שימור כבר לא נדרשים, כי מעקרים את המזון בחום גבוה ואוטמים לאויר. 2. לבחור קופסאות שאכן מצופות מבפנים בציפוי פלסטי לבן. תדעי זאת אחרי הקניה כמובן, אך חפשי את הקופסאות הללו. בכל מקרה אחרי פתיחת הקופסא אסור בהחלט לשמור בה את המזון, את מה שנשאר העבירי למיכל פלסטי כלשהו ושמרי במקרר ללא מגע עם הקופסא עצמה. לגבי ילד בן שנתיים: אין מניעה לתת לילד מזון משומר, ביחוד אם מדובר בשימורים שעומדים בתנאים שלמעלה. אך כמובן שכדאי שרוב המזון של הילד יגיע ממזונות טריים ולא משומרים, וכיום אין בעיה להשיג בכל עונה מגוון של פירות וירקות ומזונות שונים טריים. מזון משומר מידי פעם בהחלט לא מהווה בעיה. בתיאבון.