כמה מילים על ויטמין B12
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לכל המתעניינים והשואלים על ויטמין B12 (וראיתי שיש די הרבה...): B12 הוא אחד מהויטמינים מקבוצת ה- B שגופינו לא יכול לייצר וחייב לקבל אספקה מבחוץ, כלומר מהמזון.תפקידו העיקרי הוא בייצור מרכיב במעטפת של תאי מערכת העצבים, ולכן בהיעדרו - ייתכנו פגיעות שונות במערכת זו שיכולות להיות כאבים בגפיים, הרגשה של "נמלים" או של "הירדמות" בגפיים, עד לאובדן התמצאות, פגיעה בקואורדינציה ואפילו פסיכוזות. בנוסף, במחסור של הויטמין מופסקת החלוקה הנורמלית של תאים ונוצרים תאים גדולים מהרגיל שמתים במהירות. מדובר בעיקר בתאים היוצרים את תאי הדם האדומים - ואז יש אנמיה, שסימניה כמו של אנמיה הנגרמת מחוסר ברזל - חולשה, עייפות, סחרחורות ועוד. כאמור, חייבים לקבל את הויטמין מהמזון והוא נמצא רק ואך ורק במזון מהחי ולא מהצומח, ובעיקר בבשרים (כל סוגי הבשרים). לכן לצמחונים יכולה להיות בעייה. אם מתגלה מחסור, שיכול להתרחש גם כתוצאה מאי-יכולת של הגוף לספוג את הויטמין ולא רק ממחסור באוכל, חייבים לקבל תוספת מבחוץ. בערכים נמוכים מאד (מתחת ל- 130) לא מספיק להתחיל לאכול מייד בשר וצריך לקבל כדורים, או, במקרים חמורים יותר - זריקות. בדיקת דם פשוטה תגלה אם יש מחסור או לא. אני מקווה שהתשובה תיתן מענה לכל הפונים בכל הפורומים - מאחר וזו שאלה די שכיחה.
שלום,דר למרות,דיאטת שומנים רצחנית.אני לא מצליח להוריד את כמות הכולסטרול וכן את הטריגליצרידים, ניסיתי תרופות דוגמת בזליפ וגם ליפיטור אבל הן גרמו לפעילות יתר של הכבד(למרות שערכי השומן ירדו) מה עושים??? תודה.
שלום עופר, קשה לי לענות לך על שאלה כזו דרך מחשב. צריך לדעת כמה היו הערכים, מה היחס בין -HDL ל- LDL ומה זאת אומרת שהתרופות גרמו לפעילות -יתר של הכבד. לפעמים כדי להוריד טריגליצרידים אין צורך לעשות דיאטה "רצחנית" של שומנים ודוקא להוסיף לתפריט שומנים, ממשפחת הבלתי-רוויים. כדי לדעת עוד אני ממליצה שתקרא את הכתבה שכתבתי במגזין האתר ונקראת "שומן בריא". בנוסף לאוכל, פעילות גופנית יכולה לעזור מאד. כדאי שתבקש הפנייה לדיאטנית קלינית מטעם הקופה (אני מתפלאת שהרופא לא שלח אותך). ודרך אגב, אינני ד"ר אלא דיאטנית קלינית. בהצלחה!
ראיתי בבית המרקחת ויטמין B עם התוויה לבני 25-50, האם זה מתאים גם לבני נוער 16-18 שחסר להם B12 או שיש לך המלצה נוספת, חוץ מאכילת בשר בקר, כמובן. מדובר בבן 17 שהבדיקה הראתה 183 תודה מיקה
מיקה שלום, הקצובה המומלצת של ויטמין B12 היא אותה הקצובה מגיל 10 עד 70 +. בדיקה עם ערך של 183 אמנם נמצאת בטווח הנמוך של הערכים, אבל כדאי להתייעץ עם רופא או דיאטנית לגבי לקיחת תוספת. חוץ מאכילת בקר אפשר לאכול גם עוף, הודו ודגים (המילה "בשר" מכוונת לכל בעלי החיים האכילים).