תבלינים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב, אני אוהב להוסיף לבישול הרבה תבלינים (פפריקה חריפה, כמון, כורכום, פלפל שחור, בזיליקום ומעט מלח) למה יכול לגרום אכילה מרובה של תבלינים? האם יש קשר לעצירות שמימנה אני סובל?
שלום רונן לא ידוע לי על כל תופעת לואי שתיגרם עם אכילת תבלינים . ההודים אוכלים כמויות עצומות של תבלינים לאורך כל חייהם, ונהנים מבריאות טובה בדרך כלל. תבלינים בדרך כלל גם עשירים מאד במינרלים (לכן טעמם וריחם החזקים), ומהווים עוד תוספת תזונתית לא רעה בכלל. עצירות נגרמת מחוסר תנועה, שתיה לא מספקת ואכילה מעטה מידי של סיבים תזונתיים, ירקות ופירות. נסה לעשות יותר פעילות גופנית באופן סדיר, לשתות לפחות 10 כוסות שתיה ביום, ולכלול לפחות ירק אחד ופרי אחד בכל ארוחה במהלך היום. שלב יותר קטניות בתפריט היומי (גרגרי חומוס, עדשים, שעועית לבנה, פול, אפונה). רוב הסיכויים שהעצירות תשתפר. בהצלחה.