זני עגבניות וליקופן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שמעתי שפיתחו זני עגבניות שמכילות ריכוז גבוהה של החומר האנטי מחמצן ליקופן. מהם זנים אילו? איך ניתן לזהות אותם בזמן קניה?
אפשר פשוט לקנות ליקופן בכמוסות בחנויות טבע ולהפסיק להתלבט
שלום שאול ליקופן הוא בין היתר גם החומר שמעניק לעגבניה את צבעה האדום. לכן, בכל עגבניה אדומה יש ליקופן בכמות לא מבוטלת. אני דווקא לא בעד לקנות תוספים לחומרים שנמצאים באופן טבעי בכמות מספקת במזונות רגילים. גם אכילת עגבניות רגילות תיתן לך כמות ליקופן מספקת בהחלט. לא שמעתי על זן עגבניות כפי שאתה מתאר, ומן הסתם גם אם הן קיימות, בדרך כלל לוקח חודשים ואפילו שנים עד שזנים נסיוניים מגיעים אל מדפי החנויות. בהצלחה.