שימורים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/09/2001 | 15:04 | מאת: עפרה

היי תודה רבה על התשובה המפורטת לגביי הפיטרייה. אני אישית לא ידעתי שיש אפשרות להשיג בארץ כל מיני זנים של פיטריות ומעולם לא טעמתי. מה שמדאיג אותי לגבי הפיטריות שמפיון שאני אוכלת היא העובדה שהן משומרות , הבנתי שיש להם יתרון כשהן טרייות או מיובשות , אבל אני אוכלת אותן רק משומרות - האם יש בזה נזק לתזונה שלי? ( אני אוכלת כמעט כל יום ארוחה המבוססת על פיטריות משומרות ) שוב תודה רבה , ש נ ה ט ו ב ה עפרה

22/09/2001 | 10:17 | מאת: נירה אולנד

שלום עופרה בדקי על פחית השימורים של הפטריות אם הן מכילות גם חומרי שימור. יש שימורים שמבוססים על בישול הירק בחום גבוה בתוך הפחית הסגורה, ללא שימוש בחומרי שימור, ואז לא נגרם לך נזק. אם הפחית מכילה גם חומרי שימור, לא מומלץ לאכול הרבה ממנה, ובודאי לא מידי יום. בדקי בסופרמרקט סוגים שונים של שימורי פטריות, ומצאי את אלה שמשומרות ללא חומרי שימור. מבחינת הערך התזונתי (הקטן ממילא) של פטריות שמפיניון, לא נראה לי שיש הבדל משמעותי בין המשומרות לבין הטריות . בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית