ג'אנק פוד

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/09/2001 | 13:04 | מאת: אלמוג

שלום עדינה! אני בן 17 השאלה אולי תשמע שיטחית, סתמית ולא הגיונית אך אני חש כי אני מוכרח לשאול אותה והרי השאלה: אשמח אם תוכלי למנות בפני את שמות המזונות המכונים ג'אנק פוד והאם כדיי להמנע מאכילתם לחלוטין? אני אוכל נגיד נקנקיות פעם בשבוע וחצי שובעיים אולם כאשר אני אוכל אז זה בכמות גדולה יחסית (4 נקניקיות) האם נקניק פסטרמה משובח נחשב גם הוא לג'אנק פוד? בתודה מראש

14/09/2001 | 18:05 | מאת: adi

אלמוג, קודם כל, שאלתך אינה טיפשית, סתמית וכו', אלא מעידה על היותך רוצה להיות מודע למה שנכנס לפה. שנית מזונות הג'אנק פוד הם: שניצלים, נקניקים שמנים ונקניקיות. בשנות השמונים היו ברשימה גם: פיצות, המבורגרים, ועוד מזונות שאיני זוכרת. כיוון שאני נאבקת במשקלי, אצלנו אומרים שפסטרמה מאוד מומלצת. כמו כן, התברר לפיצה יש איזשהו ערך תזונתי (סידן) ואם אוכלים במזללות אז עדיף המבורגר קטן על פני חזה עוף בגריל על כל הרטבים(למרות, שאני אישית אוהבת יותר חזה עוף, אבל אז אני מבקשת את הרטבים בצד(. עדי

14/09/2001 | 22:08 | מאת: לאה

adi לא ברורה לי הכללתם של השניצלים כג'אנק פוד ( אלו הרגילים, הביתיים ללא הרטבים). על סמך מה? אודה אם עדינה תענה לשאלה זו תודה לאה

15/09/2001 | 10:17 | מאת: נירה אולנד

שלום אלמוג שאלתך אינה טפשית כלל, אלא חשובה מאד. לאחרונה התפרסם מחקר שהראה עלייה דרמטית בשכיחות סוגי סרטן שונים, אצל אנשים צעירים יותר ויותר. האשם העיקרי , על פי החוקרים, הוא הג'אנק פוד שרבים חיים עליו באופן קבוע. אז מהו ג'אנק פוד? הכוונה לכל אותם מזונות שמוכנים באופן תעשייתי, מכילים כמויות גדולות של חומרים כימיים כמו חומרי שימור, צבעי מאכל, מלח בכמות מוגזמת, וכדומה. חטיפים שונים (אני נמנעת מלציין שמות מפורשים), צבועים, מומלחים ובעלי טעם שמגיע אך ורק מתוספים מלאכותיים, הם דוגמא טובה. נקניקים ונקניקיות מכילים חומרי שימור שבתוך הגוף מתרכבים והופכים למסרטנים בעליל! הכוונה היא לניטריטים וניטרטים למיניהם, שקיימים כמעט בכל סוגי הנקניקים והנקניקיות. קרא את תויות המזון, את רשימת הרכיבים, ונסה להבין מה מהם הוא טבעי (הבשר המקורי). כל היתר הם תוספים שמטרתם להאריך את חיי המדף של המוצר, לגרום לו לשרוד זמן רב, לשפר את צבעו וטעמו עבור הקונה. וכל אלה אינם רצויים. כשקונים חזה עוף קפוא או מצונן, הוא יחסית נקי מתוספים מזיקים (אם כי גם על כך יש ויכוח). כשמכינים אותו בבית, אפילו לשניצל מטוגן, משתמשים בחומרים נקיים יחסית. לעומת זאת, כשקונים נקניק עוף מכל סוג שהוא, או אפילו שניצל מוכן, תמיד רשימת הרכיבים ארוכה יותר ומכילה כל מיני תוספים שבבית לא מוסיפים לאוכל. אלה התוספים שמבדילים בין אוכל טבעי ובריא לבין אוכל תעשייתי. בעיקרון, מזון בריא הוא מזון שחיי המדף שלו הם טבעיים, והוא קרוב ככל האפשר למצבו הטבעי: תפוח אדמה הוא בריא, חטיפי צ'יפס הם ג'אנק פוד עתיר מלח, שמן, תוספים שונים ומשונים. סטייק בקר הוא טבעי. נקניק בקר הוא ג'אנק פוד בעל פוטנציאל סיכון גבוה. פיצה שעשויה במקום (בפיצריה), מגבינה טבעית יחסית (מוצרלה, גבינה שוויצרית , צ'דר וכד'), מרוטב עגבניות סביר ובצק שנאפה במקום, אינה ג'אנק פוד. פיצה קפואה בארץ היא יחסית ברמה גבוהה. בארצות הברית ניתן למצוא פיצות מגבינה מותכת נוראית עם צבעי מאכל בכמויות, בצק עתיר חומרי שימור וכד', זו פיצה שנחשבת לג'אנק פוד. עוגה שאופים בבית אינה ג'אנק פוד. עוגה שמסוגלת לעמוד על המדף בסופר במשך חצי שנה בלי להתקלקל היא ג'אנק פוד. הסיבה לחיי המדף הארוכים שלה הם חומרי שימור, צבע, וכל מידי תוספים משונים נוספים. חשוב לציין שככל שיש יותר תוספים, המחיר עולה בהתאם. מקוה שההבדל ברור. אין סוג מסויים של אוכל שהוא ג'אנק. מה שהופך אותו לכזה הוא התוספים המלאכותיים המיותרים לבריאותנו. כדי להמנע מג'אנק פוד מה שעליך לעשות הוא להשתדל לאכול קרוב ככל האפשר למצב הטבעי של המזון, להכין אותו בבית, ולהמנע ממזונות שמכילים רשימות ארוכות של תוספים בלתי מזוהים, ושחיי המדף שלהם אינם סבירים. בתיאבון.

15/09/2001 | 16:43 | מאת: לאה

אם כך, השניצל אינו גאנק פוד. הוא אולי יותר משמין בגלל הטיגון, אבל עשוי מחומרים נקיים, יחסית

מנהל פורום תזונה טבעית