טיפול בעצירות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
ד"ר שלום, אודה לך מאוד אם תעני לי על מספר שאלות בנושא טיפול בעצירות: אני בת 26 הסובלת מזה שנים מעצירות ומטחורים. לפני כחודשיים שיניתי תפריט ע"פ המלצת דיאטנית להוספת סיבים תזונתיים כגון: "פייבר 1", גרנולה, פירות טריים ויבשים, סלט טרי עם שמן זית בתחילת כל ארוחה, לחם מחיטה מלאה והמון מים. למען האמת שיטה זו עובדת אך אני חוששת שעם הזמן קיבתי תתרגל לתוספות הללו ואצטרך להגביר את כמות הסיבים התזונתיים או שאצטרך לשנות תפריט במשך הזמן. האם הקיבה מתרגלת למזון או שכל עוד אני אוכלת מזון בריא ו-3 ארוחות ביום תהיה פעולת מעי? האם יש סיכוי שקיבתי תבצע פעולת מעי באופן טבעי לחלוטין? (הרי יש אנשים שאינם דואגים לתוספת סיבים תזונתיים לתפריט היומי ואינם סובלים מעצירות ואפילו יש להם שעות קבועות). איך ארגיל את קיבתי לבצע פעולת מעי כל יום באותה שעה?? בכל הסיבים הללו ישנו הגלוטן, מהו ומה תפקידו? המון תודות, חני
חני, אומרים שהסיבים מונעים כל מיני מחלות. אז אם את אוכלת סיבים, זה מעולה ולא לדעתי, לא תצטרכי להגדיל את הכמות. אני אוכלת המון סיבים. עדי
חני שלום לא קיימת התמכרות לסיבים תזונתיים ההתמכרות קיימת רק למשלשלים אשר גורמים למעיים "עצלים", את יכולה להמשיך עם אותה כמות סיבים בתפריט ולהינות מיתרונותיהם הבריאותיים, מכיוון שיש לך נטיה לעצירות, סביר להניח שברגע שתאכלי מזון מעובד ודל סיבים העצירות תחזור הגלוטן הוא חלבון שמצוי בלחם ודברי מאפה, אולי התכוונת לפקטין שהוא סיב שמוסיפים אותו למזונות וקיים בתכשירים שונים.