סידן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לסמדר שלום, באחת מהתשובות שלך מ- 20 יולי, בנוגע לסידן ציינת כי מזונות המכילים סיבים מונעים בעצם ספיגת סידן בגוף. קיים אבסורד: מצד אחד מרבים לדבר בשבחי הסיבים, מצד שני , כפי שציינת, זה לא כ"כ אפקטיבי לספיגת הסידן. אז מה עושים בעצם ? אי אפשר הרי להימנע מסיבים כלל. אולי תוכלי להמליץ על שילובי מזון ש"הולכים יחד" ויסייעו לספיגת הסידן בגוף. אני משתדלת לאכול דגי ים כל יום ובשר הודו פעם אחת בשבוע. אורז מלא , מעט טופו וכן ירקות ופירות. האם יש ספר -מתוך ההמון בו מוצף השוק - שכדאי לקרוא בנושא ולהחכים . המון תודה על אורח הרוח. רינה
רונית שלום, קודם כל - תודה על השאלה שלך שמראה לנו עד כמה התזונה היא נושא מורכב ולא כ"כ פשוט כמו שכמה "מומחים" מנסים להראות. קיימים עוד המון פרדוקסים כאלה, כלומר אינטראקציות בין מינרלים לויטמינים, בין מינרלים למינרלים אחרים ועוד, שמתחרים בינם לבין עצמם על אותם מקומות ספיגה בגוף ובעצם "מפריעים" זה לזה . הסיבים הם "בעייתיים" במיוחד בגלל התכונה שלהם לספוח מרכיבים במזון ובכך להוריד מהספיגה שלהם בגוף. הפיתרון - כמו שהסבתות החכמות תמיד אמרו - לאכול קצת מכל דבר ולא להגזים בצריכה של רכיב אחד בלבד. באותה תשובה כתבתי גם שויטמין C דווקא עוזר לספיגת הסידן ולכן אפשר לשלב אותו בארוחה המכילה סידן. כמו-כן, אם את לא אוכלת מוצרי חלב, תעלי את כמות מוצרי הסויה ואל תאכלי באותה הארוחה גם דגנים מלאים, או ירקות העשירים מאד בסיבים (בקרוב תתפרסם כתבה שלי על סיבים במגזין האתר). ספר שאני מאד ממליצה עליו, ושנותן הסברים מדעיים אך עם זאת פשוטים ומובנים על מזון ותזונה הוא "תזונה - פרי מחשבה" של אילנה זילבר-רוזנברג, בהוצאת האוניברסיטה הפתוחה.
סמדר שלום, המון תודה על התגובה. אנסה לרכוש את הספר. רינה