סבוריאה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
יש לי סבוריאה, אם אפשר באופן כללי לציין מה מעודד את הופעתה, ומה יכול לדכא אותה.
גש לפורום המטפל ברפואת עור בהצלחה טלי ויוסי צוות "BODY SHAPE 1997"
שלום נבוקו אכן, הפני את השאלה לפורום רפואת עור. מבחינה תזונתית, ברפואה המערבית לא כל כך רואים קשר בין סבוריאה לתזונה. ברפואה האלטרנטיבית, אני יכולה להציע לך: 1. אם התפריט שלך עשיר בשומן ובסוכר, נסי להמנע מהם. באופן "הפוך על הפוך", דווקא התופעה של עור יבש, מגורה וקשקשי , שנראה כאילו יותר שומן יעזור לו, נגרם מעודף שומן בתפריט. הקפידי להמנע משומן רווי (חמאה, מרגרינה מכל הסוגים, שוקולד, מאפים שמנים, קצפת), ומממתקים מכל הסוגים. במקום מתוקים נסי לאכול פירות. את יכולה להשתמש בכמות קטנה של שמן זית, טחינה, זיתים, אבוקדו, אגוזים מכל הסוגים, פיצוחים וסלט חומוס כמקורות שומן חיוביים יותר. 2. נסי לאכול דגים של מי ים קרים: סרדינים, מקרל, הרינג, סלמון נורבגי. הם עשירים בחומצת שומן מסוג אומגה 3, שמשפרת את מצב העור. 3. נסי לקחת תוסף של חומצת השומן GLA, שקיים בשוק בתור גלנולין, או שמן נר הלילה, או שמן זרעי פטל שחור. קחי עד 6 כמוסות ביום. חומצת שומן זו משפרת מאד את מצב העור. 4. ניקוי הפנים עם סבון פנים עדין , אך באופן יומיומי, ומריחת קרם לחות אחר כך, משפרת לעתים את מצב הסבוריאה. בהצלחה.