שלום לך
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שתי שאלות בבקשה- 1- אני מעונינת לצרוך פרוביוטיקה אך כזאת שאני מכינה בבית. אני יודעת שאפשר להכין כרוב כבוש ואז להשיג ככה את החידקים הטובים אבל אסור לי מלח ואני נמנעת ממלח, צורכת כמה שפחות. אם כך- איך אוכל להכין כרוב כבוש ללא מלח? 2- בנוגע למיץ מעשב חיטה: האם מומלץ לשתות אותו באמת כמו שאומרים או שזה סתם מיותר/גימיק וכד... 3- איך צורכיםפ את מיץ עשב החיטה? אני יודעת שיש מכונה שסוחטת את העשב אך האם אפשר פשוט ללעוס את העשב ולהשיג ככה את היתרונות הבריאותיים? או שחייבים בסחיטה? 3- אם אני סוחטת את העשבים (נגיד ואקנה את המכשיר) אז מה לעשות עם הפסולת? יש טעם לטאכול אותו? יש בזה בריאות? מעבר לסיבים... או שלזרוק לפח? 4- מבחינת כמות- כמה מיץ עלי לשתות כדי להנות מהבריאות שלו? האם מספיק 2-3 פעמים בשבוע או שצריך כל יום? וכמה כוסות יש לשתות והאם יש חשיבות אם בבוקר או בערב? על קיבה ריקה או עם האוכל? והאם יש צורך לצרוך את המיץ עם משהו שומני או שאפשר לבד בלי כלום? בבקשה בבקשה תעני לי על כל שאלה בנפד כדי שיהיה לי ברור. ים של תודות מראש.
שלום לך 1. אכן בכרוב כבוש בייתי יש מלח (ניתן להוריד ב50% את כמות המלח אבל ללא מלח בכלל עשויה להיות בעיה בהחמצה . 2. מיץ נבט חיטה מצוין אכילת נבט חיטה לא אפשרית וגם כל החומרים הפיטוכימיקלים לא ירוכזו. 3. שימי את הפסולת בעציצים לדישון. 4. כל יום רבע כוס בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן