עוד שאלה בקשר לקפיר
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
היי, הזמנתי גרעיני קפיר חיים אורגניים. האם אני יכול ישר לשפוך אליהם חלב,לחכות 24 שעות ולשתות את החלב או שאני צריך כמה ימים לעשות את הפעולה בלי לשתות את החלב?
ג' שלום תהליך הכנת משקה הקפיר 1. תחילה יש לשפוך חלב לתוך צנצנת פלסטיק או זכוכית. (אסור להשתמש בחומרים ממתכת !! כי המתכת הורגת את הזרעים ). להכנת קפיר משתמשים בחלב רגיל מפוסטר טרי, כעיקרון כל סוג חלב יכול להתאים, רק לא חלב דל שומן/כחוש, כי הקפיר לא יכול להיווצר בחלב כזה. הכי טוב זה 3% שומן. 2. הוסיפו זרעי כפיר שטופים לחלב שנמצא בצנצנת בכפית פלסטיק או עץ . 3. לסגור את הצנצנת עם מכסה או בד סינון ולהשאיר למשך 24 שעות . 4. לסנן את תערובת הקפיר במסננת פלסטיק (שוב , לא להשתמש במתכת!!) 5. לשפוך את נוזל הקפיר לתוך בקבוק זכוכית/פלסטיק ולשמור במקרר הקפיר יכול להשתמר עד 3 ימים. 6. יש לשטוף את זרעי הקפיר שנשארו במסננת במים (לאחר סינון המשקה) זרעי הכפיר גדלים בקלות ומתרבים. בכל פעם שמכינים משקה ניתן לראות בעוד זרעים שנוצרו. לאחר זמן מה , ניתן לשתף אחרים בזרעים ולתת או להגדיל את כמות החלב..
תודה לך אביטל על התגובה המפורטת אך בררתי את העניין עם החנות ביוון שממנה קניתי את הקפיר. באופן עקרוני דברייך נכונים אבל מכיוון שהמוצר מגיע מארץ אחרת ותהליך המשלוח הוא לא מהיר, גרעיני הקפיר נוטים להתייבש וצריך "להחיות" אותם, לחזור על תהליך ההכנה רק מבלי לשתות את החלב אלא לזרוק אותו. לאחר כמה ימים הגרעינים חוזרים לחיים ורואים שבאמת אחרי 24 מתקבל חלב סמיך ולא נוזלי. אצרף לך את התשובה שהם שלחו לי: hello dear customer ! yes .After the big trip you need to activate them but they are alive grains .they will be tired from the trip .what they need is milk to eat and have a rest ! They are not dry .It is a way to store them but we do not want this because we are not company to have large quantities ! we have send more than 100 kefir grains to everyplace of the world without serious problems ! The drying process sometimes is dangerous for them ! thanks for contacting us god bless you!
אני מחפשת זרעי כפיר, היכן מצאת? תודה, ל.