הנבטה של קטניות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני נוהגת לאכול בכל יום עדשים , וכידוע לי עדשים מבושלות מכילות 9 גרם חלבון , אבל לפי כמה מאמרים שקראתי לאחרונה התברר לי שכדי שהחלבון שבעדשים ייספג בגוף - יש צורך להשרות או להנביט את העדשים - "עדשים, להבדיל מרוב הקטניות המוכרות, אינן זקוקות להשרייה מוקדמת לפני הבישול על מנת להתרכך כראוי. עם זאת, כמו כל הקטניות, השרייה מתחילה הנבטה ובכך הופכת את החומרים המזינים שבקטניה לזמינים." ועוד ציטוט - " למה להנביט ? ובכן, בזרע ישנם ערכים תזונתיים נפלאים (חלבון, ויטמינים, סוכרים ) שאמורים לספק לצמח את כל מה שדרוש לו מעבר למים וחמצן בימיו הראשונים כצמח. כשאנחנו אוכלים את הקטניות והדגן כשהם עוד זרעים, הערכים התזונתיים הללו אינם זמינים לנו כל כך והסוכרים הם במצב של רב-סוכר עמילן שגם הוא מקשה על מערכת העיכול שלנו ויותר גזים רבים. לעומת זאת, כשאנחנו מנביטים את הזרעים, הערכים התזונתיים שבהם הופכים זמינים לגוף שלנו פי מאות אחוזים והעמילן שבהם הופך ע"י אנזימים לדו-סוכר ובכך הופך לזמין לנו יותר ופחות יוצר גזים." - בהתאם ל2 הציטוטים , אם אני מבשלת עדשים בלי להשרות אותן לפני הבישול , עדיין הן יכילו 9 גרם חלבון שייספג בגוף ? או שה9 גרם חלבון שבעדשים נספג רק כאשר משרים או מנביטים אותן לפני הבישול ?
ילנה שלום. אכן כן העדשים יכילו את אותה כמות החלבון גם אחרי בישול ללא הנבטה. המלצה : כשמנביטים אין צורך לבשל, חבל להרוס את שאר הערכים הנפלאים. נסי לאכל מונבט חי בסלט, הטעם נפלא!! בברכה ובהצלחה אביטל