כרכום ושמן חמניות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/01/2014 | 09:24 | מאת: דפנה

שלום רב, אודה לתשובתך ל 2 שאלות שמן חמניות - האם הוא שמן בריא כורכום - אני מרסקת על פומפיה שורש קטן של כורכום טרי (יש למצוא בסופר, שמה בכוס וחולטת עם מים רותחים. שאלתי: כמה זמן צריכה לעמוד החליטה כדי שתהיה חליטה אופטימלית לקבלת הערכים הבריאותיים של הכורכום. תודה מראש, דפנה

לקריאה נוספת והעמקה
25/01/2014 | 17:29 | מאת: אביטל זלצר

דפנה שלום. לגבי בריאות השמן, חמניות הוא סביר אך יש לצרוך אותו בכבישה קרה בלבד ובכלל כל שמן אם רוצים לקבל ממנו ערכים תזונתיים טובים יש לצורכם בכבישה קרה ולא מזוככים. לגבי הכורכום, אין צורך להמתין אך כדי שערכיו יספגו בגוף יש להוסיף לחליטה כפית שמן זית ומעט פלפל שחור, שני רכיבים,שיהפכו את ספיגתו ליעילה וטובה. בברכה ובהצלחה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית