נבטים וחלבון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

23/01/2014 | 14:16 | מאת: ש

האם יש הוכחה מדעית לכך שבמידה ומנביטים קיטניות אשר כידוע עשירות בחלבון ונהפכות בהנבטה לירק, עדיין כמות החלבון נשארת באותה רמה? יש טיעונים על זמינות ביולוגית טובה יותר אולם קשה לאמת או להפריך טענה זו. אותי מדאיג כמות החלבון בקיטניות , לפני אחרי הנבטה-- האם הן שוות או שוות ערך והוכחה מדעית לכך? בתודה

25/01/2014 | 17:47 | מאת: אביטל זלצר

ש שלום. ראשית נבין שזרעי קטניות ודגנים מונבטים הם אוכל טבעי מעולה ומזין. בתהליך הנבטה נוצרים בזרע אנזימים רבים. נוצרים ומתוספים ויטמינים, חלבון מתפרק לחומצות אמינו וחלק מהעמילן הופך לסוכר. מסיבה זו הנבטים קלים לעיכול יותר מזרעים מבושלים שלא הונבטו קודם לכן. אנשים המעוניינים להחליף את צריכת הבשר והדגים (כולה או חלקה) במזון מהצומח עלולים להתבלבל משפע המידע. כדי לקבל חלבון מלא (המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות) יש לצרוך קטניה מונבטת בנבט זעיר או קטן (נבטים גדולים כבר לא מכילים כמעט חלבון), ולצרוך בטווח של שלושה ימים (לא בהכרח באותה הארוחה)- דגן מלא. בברכה ובהצלחה אביטל

25/01/2014 | 19:47 | מאת: A

אביטל זלצר שלום תודה על התשובה המפורטת. 1. האם החלבון אשר קיים בקיטניה/דגן יבשים אינו בעצם חלק מחומצות האמינו? . אני כל הזמן חשבתי שחלבון וחומצות אמינו אלו מושגים זהים כאשר כמובן קיים המושג של חלבון מלא שמכיל את כל 23 חומצות האמינו. מהסבר שלך משתמע שרק אחרי ההנבטה מקבלים את חומצות האמינו ולפני זה קיים חלבון שהוא מושג אחר? 2. יש ניסוי/מחקר או עובדות מדעיות שמראות שגם אחרי ההנבטה , למרות שזה ירק, עדיין הוא מכיל חומצות אמינו בכמות כמו במקור היבש והזמינות הביולגית טובה יותר? אחרת תמיד קיים החשש שאלו מוסכמות בקהילה הצמחונית ואשר אין להן תימוכין מדעיים אלא רק תחושת בטן? בתודה

מנהל פורום תזונה טבעית