כיצד נאגרים הפחמימות?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום , רציתי לשאול כיצד נאגרים הפחמימות בגוף (כלומר איזה מובן פיזי הם תופסות)? (קראתי באנציקלופדיה שהגוף אוגר 300 אלף קלוריות בצורה של שומנים (שזה דבר פיזי שרואים...) , 150 אלף בצורה של פחמימות ו34 אלף בצורה של סוכרים.) השאלה היא איזה מובן פיזי תופסות הפחמימות? (האם אם נשארות במחזור הדם או שגם הם בסופו של דבר הופכות לשומן?).
דבר אחד אני יכולה להגיד בביטחה- בדומה לכל דבר שצורכים מעבר לכמות הנדרשת, גם פחמימות מיותרות הופכות בגוף לשומן. כשאוכלים שומן בכמות לא מוגזמת- הוא לא הופך לך בגוף לשומן! הגוף משתמש בו לבנייה. בפחמימות, אם אני לא טועה, הגוף משתמש בתור אנרגיה זמינה לשעת הצורך (בגלל זה ספורטאים דואגים לאכול ארוחות פחממתיות לפני אימון) ואם יש יותר מדי- כמו כל דבר מיותר בגוף- חלק יוצא החוצה עם הפסולת וחלק הופך לשומן. אגב- יש הבדל בין סוגיי הפחמימות השונים! יש פחמימות מורכבות ויש פחמימות פשוטות שהן סוכר שקל לגוף לפרק. זהו, הייתי מייעצת לך לקחת איזה ספר על תזונה מהספריה- יש שם הכל.
עומר שלום תשובתה של יפעת מסבירה היטב מה קורה לפחמימות בגוף ומה תפקידן, אני רק רוצה להוסיף שבבני אדם יש הפיכה של גלוקוז לשומן רק ב-3%, הרבה מחקרים הראו שאנשים שהרשו להם לאכול פחמימות (מורכבות) כפי יכולתם ירדו במשקל יותר מאנשים שקיבלו תפריט רגיל זאת מכיוון שהפחמימות גרמו להם לשובע והפחיתו את הצריכה הקלורית
ובאיזה מזון יש פחמימות מורכבות (ובאיזה מזון יש פחמימות לא מורכבות?) ואיך אני יכול לדעת בעצמי? הרי לא כתוב על האריזה אם הם מורכבות או לא....