בלבול מאוד גדול
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות האלו (לא יודעים זה גם תשובה) -1)לא ברור לי מדוע חמאה עדיפה על מרגרינה כאשר במרגרינה שומן רווי 35.5 שומן טראנס 0.7 כולסטרול פחות 2.5 ובאותם יחידות המידה בחמאה שומן רווי 49 שומן טראנס 2.9 כולסטרול 246 -2)גם לא ברור לי האם שומן קקאו? בריא? או לפחות האם יש בו שומן טראנס? * אגב גם בשומן למריחה של פירמה מפורסמת יש שומן טראנס 0.7 מ"ג ב100 גרם
חסוי שלום בעיקרון בתהליך ההכנה של מרגרינה גורמים לשינוי בשמן שיתקשה תהליך הנקרא הידרציה וגורם לייצירת שומן טרנס. היום שיש פיקוח על שומן בעייתי זה חברות המזון מוצאות דרכים להוריד אותו. נכון שיש בחמאה שומן רווי אבל לפחות הגוף מזהה אותו. חשוב להדגיש שכולסטרול חשוב לגוף .והגוף יודע לייצרו לכן כמותו זה ענין של מינון. מה שכן הראת צרכנות טובה ואתה משווה את המרכיבים וכך צריך לעשות בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן