מהו E341

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

07/08/2013 | 15:08 | מאת: שרי

במוצרי חלב דלי שומן מוסיפים E341. יש סיבה לזה? האם זה מזיק,לדוגמה, לצרוך לדוגמה קוטג 1% מדי יום? על תגובתכם אודה.

12/08/2013 | 18:46 | מאת: אביטל זלצר

שרי שלום החומר שאת מדברת עליו נקרא קלציום פוספאט. לא ידוע על תופעות לוואי בשימוש בכמויות קטנות ועדיין יש חשד ששימוש לאורך שנים עלול לפגוע במאזן הסידן זרחן ולגרום לדילול עצם. באיחוד האירופי הוחלט שמעבר לכמות של 70 מ"ג/ק"ג משקל גוף,עלול החומר לפגוע בבריאות האדם. בישראל מותר שימוש בכמות של 1 גרם לק"ג ועד 30 גרם לק"ג. (שזה בהחלט נתון עצוב ומדאיג). בברכה ובהצלחה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית