מקורות לחלבון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/07/2013 | 11:09 | מאת: חלבה

שלום, תמיד הייתה לי רמת חלבון תקינה בדם. לפני כמה חודשים הפסקתי לאכול בשר וביצים ובבדיקת דם אחרונה שעשיתי נמצאה רמה נמוכה של חלבון בדם. מקריאה הבנתי ששילוב של קטניות עם דגנים וגרעינים יכול לספק לי חלבון מלא. עברתי ניתוחי מעיים ויש לי בעיה עם חלק מהדגנים והקטניות. מכל הדגנים היחיד שהוא בטוח בשבילי שלא יגרום לסתימה במעיים הוא תירס. קטניות לא הכי טובות לי, אבל יכולה לאכול. לגבי גרעינים ואגוזים אין לי בעיה. קראתי שגרעיני דלעת מכילים אחוז הכי גבוה של חלבון. אז ככה, אני רוצה לאכול ע"ב קבוע שילוב של חלק מהנ"ל והייתי רוצה המלצה איזה שילוב הכי מומלץ. חשבתי על תירס (האם מקופסת שימורים הוא טוב?) + גרעיני דלעת + קטניות (למעיים שלי לא משנה איזה, אז מבקשת מכם איזה הכי מומלץ להוסיף לשילוב הספציפי שלי - שעועית/אפונה/עדשים/אחר?) אמורה לעבור ניתוח נוסף במעיים בעוד חודש וחצי ורוצה להספיק להעלות את רמת החלבון עד אז. אז לסיכום: חושבת לעשות שילוב של תירס + גרעיני דלעת + אחת מהקטניות שתמליצו לי שתהיה הכי יעילה. תודה רבה על עזרתכם וסליחה על האורך.

לקריאה נוספת והעמקה
15/07/2013 | 00:47 | מאת: אביטל זלצר

חלבה שלום מציעה לך בחום לא להסתפק בהמלצות הפורום ולשבת עם תזונאית טבעית להרכבת תפריט מאוזן המתאים לבעיות שאת מתארת כאן. בברכה ובהצלחה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית