צריכת חלבון מסויה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/03/2013 | 15:19 | מאת: יעל

שלום, הבשר/עוף במקום העבודה שלי לא איכותיים ואני מעוניינת לצרוך את החלבון בצורת סויה. אוכלת בשר בסוף השבוע. במהלך השבוע אני מעוניינת להחליף את צריכת חלבון הבשר בסויה. מתאמנת בחד"כ באופן סטנדרטי לא משהו מיוחד. בת 28. אני מעוניינת לדעת כמה גרם סויה (פולים בהקפאה סנפרוסט) מותר לצרוך בשבוע בכדי לענות לדרישת החלבון של הגוף שלי. להבנתי אכילה רבה עלולה להיות בעייתית, אם כי לא הוכח באופן מוחלט. רקע משפחתי, אמי החלימה מסרטן שד לפני מספר שנים. מאוד אשמח לקבל תשובה,

לקריאה נוספת והעמקה
23/03/2013 | 23:52 | מאת: אביטל זלצר

יעל שלום, לא מומלץ לאכול סויה בכל יום אם יש היסטוריה של סרטן (בעיקר הורמונאלי) במשפחה. הייתי ממליצה לך על חצי כוס פולי סויה על בסיס פעמיים בשבוע. בברכה ובהצלחה אביטל

30/03/2013 | 15:41 | מאת: גארי יורופסקי

בד"כ תחליפי בשר מסוייה גם הם לא איכותיים ולא בריאים במיוחד. במיוחד בהריון כדאי לדאוג לתזונה עם חלבון מלא, בשר ועוד, ולא לנסות על ההילד שלך שניצלי סויה שהם פחות בריאים, ובד"כ את לא ממש יודעת מה יש בהם.

מנהל פורום תזונה טבעית