קליפה של שקדים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/02/2013 | 17:55 | מאת: מאיה

שלום רב, אני בת 20 ואוכלת מידי יום כ50-75גרם שקדים לא קלווים ביום –עם הקליפה החומה- התחלתי עם אכילת השקדים לפני כחודש בערך. עליי לציין שאני אוכלת כמות זו מסיבה בריאותית-מיגרנה עם אאורה, השקדים למעשה מונעים את ההתקף מאחר ויש בהם ויטמין b2 ומגנזיום בכמות המונעת את ההתקף. קראתי שבשקדים עם קליפה יש ציאניד ואני אכלתי עד עכשיו את כמות השקדים הרשומה לעיל עם הקליפה ,האם זה מסוכן, אני מאוד מודאגת? במידה ואני רוצה להשרות מעתה את השקדים על מנת לקלף את הקליפה ,לכמה שעות משרים , והאם ההשריה לא פוגעת בכמות הויטמינים והמינרלים? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
04/02/2013 | 22:33 | מאת: אביטל זלצר

מאיה שלום, השרי את השקדים במים קרים למשך הלילה במקרר וקלפי לפני האכילה. זה לא פוגע בויטמינים ובערכים התזונתיים. בברכה, אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית