אפונה יבשה עושה לי גזים נוראיים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
מכיוון שאני מעונינת לאכול אותה? איזה פטנטים יש כדי להתגרב על הגזים הללו?
לקריאה נוספת והעמקה
אז אולי תנסי טריה? או שאת היבשה תכיני בצורה אחרת, למשל אם היית משרה אותה קודם, פשוט אל תשרי , אלא ישר לבשל, נכון שיותר לוקח זמן, אבל מונע את התסיסה של הזרעון, ולהיפך, אם את מבשלת ישר, אז תנסי להשרות במים יום קודם, ולהחליף את המים. שמתי לב שבשעועית יש השפעה על צורת ההכנה שלה, אולי זה כך באפונה? אבל ככלל באפונה יש כמות מזערית של חומר מסוים שהוא רעיל, מצוי יותר באפונה הלא תרבותית, בסוג טופח, וזה גורם למעין מחלה, שגורמת לבעיות מעיים וכאבי ראש., אבל מי שרגיש לחומר, יסבול גם מאפונה רגילה.
נסי להשרות את האפונה ל- 24 שעות, להרתיח במים, לשפוך את המים, להוסיף קימל ולבשל עם מכסה פתוח. תכשיר "אסידופילוס"- חידקי מעיים עשוי לעזור, להשיג בכל בתי המרקחת ללא מרשם (1 ליום על קיבה ריקה)