בקשר לשעועית קפואה ולא קפואה, שצריך להשרות אותה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/12/2012 | 01:25 | מאת: יוני

עד לפניי כמה שבועות הייתי קונה שעועית קפואה שכבר מוכנה וצריך לבשל אותה כולה כמה דקות, והתחלית לקנות שעועית שצריך להשרות אותה 12 עות לפניי הבישול, כי היא הרבה יותר זולה אז התחלתי לקנות אותה והיא באותה איכות כאילו לא פחות טובה אוליי אפילו יותר מהקפואה. אז השאלה היא:בשעועית הקפואה בשקיות שהייתי קונה היו 10 גרם חלבון ל100 גרם, ובשעועית שעכשיו התחלתי לקנות שצריך להשרות אותה אז ל100 גרם כתוב שיש ש0 24 גרם חלבון, פי 2 וחצי יותר מהשעועית הקפואה, למה זה?

17/12/2012 | 17:53 | מאת: אלעד

ההגיון שלי אומר ששעועית קופאה ומוכנה מכילה בתוכה הרבה נוזלים וכל יחידת שעועית שוקלת יותר.. מה שאומר שאם לדוגמא ב100 גרם שעועית יבשה יש 100 יחידות, ב100 גרם שעועית מוכנה יהיו נניח 50 ובגלל זה ערך החלבון ירד משמעותית (פי חצי).. בנוסף בישול יכול להרוס מעט את החלבון אז אם היא בושלה למשך זמן רב יכול להיות שערך החלבון ירד בגרמים ספורים.

מנהל פורום תזונה טבעית