היתי קונה שעועית קפואה והתחלתי לקנות לא קפואה, שאל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

27/11/2012 | 16:39 | מאת: יוני

הייתי קונה שעועית קפואה והיה צריך לבשל אותה אחריי שהמים רותחים רק 4-5 דקות והיא הייתה מוכנה, ועכשיו שמתי לב שהשעועית הלא קפואה כאילו שצריך להשרות אותה עולה פי 2 ומשהו יותר זול אז התחלתי לקנות אותה וקניתי אתמול פעם הראשונה, אז השרתי אתמול שמתי להשרייה בלילה והיום קמתי והתחלתי לבשל, וכתוב על העטיפה (זאת עטיפת סוגת בדיוקר כמו העטיפה של האורז והבורגול וכוסמת וכל אלו) שצריך לבשל בין 60-80 דקות, למה כל כך הרבה? הרי הויטמינים יצאו מבישול של כל כך הרבה זמן, אי אפשר לבשל אותה גם 5-10 דקות כמו שהיתי מבשל את השעועית הקפואה?

28/11/2012 | 21:00 | מאת: z

28/11/2012 | 21:08 | מאת: אביטל זלצר

יוני שלום. את הקטניות (כגון שעועית/חומוס) יש להשרות לפחות 12 שעות לפני הבישול עם דגש על החלפת מי ההשרייה לפחות פעמיים מאחר והן משחררות למים חומר שנקרא שיוצר לנו המון גזים בקיבה.הבישול הארוך מקטין אף הוא את תופעת הגזים לא ניתן לקצר את זמן הבישול אבל אני אתן לך רעיון מהמטבח שלי.אני פעם בחודש מבשלת קילו שעועית וקילו חומוס ומקפיאה במנות קטנות. בברכה ובהצלחה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית