תודה תודה רבה :-) רק שאלה קטנה לגבי האפונה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

03/08/2001 | 21:30 | מאת: נטע

את אומרת שב- 100 גרם אפונה יבשה יש יותר רכיבים טובים. אך האם זה בגלל שהיא מרוכזת, ללא מים. כך שנניח, 200 גרם של אפונה טריה יספקו אותו דבר. או שזה כלל לא ענין לא יובש ומים, אלא שהאפונה שמתייבשת, משתנה כימית ומספקת דברים ששום כמות של אפונה טריה לא תספק. (כמו שנבטים משתנים כימית לעומת הגרעינים מהם התחילו) נטע

04/08/2001 | 13:27 | מאת: נירה אולנד

שלום נטע. שתי האפשרויות שהצעת נכונות. כמובן שבאפונה יבשה יש פחות מים, ולכן היא יותר מרוכזת ומכילה יותר חומרי תזונה מאשר אפונה ירוקה. אולם, אפונה יבשה היא אפונה ירוקה שהתבגרה על הצמח , והספיקה לסנתז יותר עמילן, חלבון, לספוג יותר מינרלים דרך האדמה וכד'. כך שגם אם נוריד את מרכיב הריכוז , עדיין אפונה יבשה מכילה יותר חומרי מזון מאשר אפונה ירוקה. יחד עם זאת, כמו בכל תחום בתזונה, גם כאן הדרך הנכונה היא לא להחליט מי יותר עשיר, אלא לגוון: אפשר לאכול אפונה ירוקה לפעמים, ואפונה יבשה לפעמים, ולהנות משתיהן. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית