שקדים טבעיים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם יש ערך תזונתי באכילת שקדים טבעיים עם קליפתם? איך ניתן להסיר את הקליפה בקלות? מי קרח, מים רותחים? תודה
מאיה שלום לא מומלץ לאכול את קליפת השקד מאחר והיא מכילה ציאניד. הדרך הקלה ביותר לקלוף שקדים היא להשרותם במים רותחים או לשים בקערה עם מים במקרר. השקד יתנפח והקליפה תרד בקלות. כמות מומלצת - 7 שקדים ביום. בברכ ת חג שמח ושנה טובה אביטל
בעקבות תשובתך, חיפשתי מידע נוסף באינטרנט. מסתבר שיש שני סוגים של שקדים ורק השקד השני המר מכיל ציאניד, הזן המתוק לא. ובנוסף קראתי כי במחקר שנעשה במחלקה לביוכימיה באוניברסיטת ממוריאל בקנדה שבדק את הערכים התזונתיים בגרעינים, שקדים ומזונות דומים גילו שלשקדים תכונות בריאותיות גבוהות ביותר בעיקר בגלל תכולת האנטי אוקסידנטים (פועלים נגד רדיקלים חופשיים העלולים לפגוע ב-DNA של התא) המצויים דווקא בקליפה החומה. הערכים היו גבוהים פי 10 מאותם מרכיבים בשקד עצמו. האם ידוע לך על המחקר הזה והאם הוא אכן הוכח כנכון? תודה