בורגול-פחות איכותי? (בגלל המחיר) מקינואה או שפשוט
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
או שפשוט קל הרבה יתור לגדל אותו ולכן והא עולה 5 שקלים לשקית כשקינואה עולה 15 שקלים לשקית? כי מבחינת חלבונים וכל שאר הדברים בבורגול יש את אותו הדבר כמו בקינואה, הופתעתי לגלות שהבורגול עולה סה"כ 5 שקלים. אז הוא פחות איכותי או שפשוט קל הרבה יתור לגדל אותו ובגלל זה המחיר הנמוך?
קינואה מגדלים בדרום אמריקה ואילו בורגול שהינו למעשה חיטה גרוסה (בדרגות שונות) מגדלים בכל העולם כולל בישראל וזהו דגן זמין ונגיש ביותר. הקינואה היא אמנם דגן אך היא עשירה מאוד בחלבונים יותר מכל דגן אחר. את הקינואה גילה המערב יחסית לאחרונה - בהשוואה לחיטה שהיא עתיקת יומין במזון של כמעט כל תושבי כדור הארץ .(במזרח אסיה ובדרום מזרח אסיה כמו יפן, סין וכו' החיטה אינה נפוצה כ"כ. בכל מקרה כדאי לשלב את הקינואה עם חלבון צמחי אחר הנמצא בקיטניות ע"מ להשיג חלבון מלא ועשיר.
עם קטניות אז אל תטעה אנשים בן אדם.