אביייטל כנסי

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

04/07/2012 | 20:13 | מאת: ניר

הד"ר האחרת אמרה ש "יש מזונות כמו כמות מוגזמת של חלבונים שגורמת לסידן לצאת מתוך העצם ולא להספג לעצם." אז קטניות שעועית ופול למשל ועדשים ואפונהה אין בהם ממש הרבה חלבון והם לא גורמות לסידן לצאת מתוך העצם? ולאיזה מזונות היא התכוונה עם הרבה חלבון שגורמים לסידן לצאת החוצה ולא להספג לתוך העצם? ועוד שאלה, אבל קראתי שהגיגל המשמעותי לעיבוי העצמות הוא 17-20 שבגילאים האלו הכי מומלץ לשמור עלעע סידן, אז אני ייבן 20 וכמה חודשיםיי כברר ולא שמרתי בגקילאים האלו על כמוממת מספיקה של סידן, זה אומר שהעובי עצמותו שלי לא יגדל יותר אם עכישו אני יתחיל לשמור ולצרוך 1000-1200 מ"ג סידן ביום ? העובי עצמות שלי לא יגדל יתור ראלא פשוט לא יקטן וישאר כזה כמו עכשיו או שגם כן יכול לגדולוו כמו בגילאיי 17-20 שהעובי גדל למי שצורך 1200-100 מג סידן.

לקריאה נוספת והעמקה
09/07/2012 | 13:42 | מאת: אביטל זלצר

ניר שלום. ראשית אתקן אותך, אנחנו לא "דוקטור", לכל אחת מאיתנו יש את תחום ההתמחות שלה ברפואה המשלימה ואנו עוזרות ככל יכולתנו לבאי הפורום. את רוב התשובות לשאלותיך כאן ניתן למצוא במקורות מידע רבים ושונים באינטרנט ואין טעם לענות מספר פעמים על אותה שאלה שחוזרת על עצמה שוב ושוב בווריאציות שונות. לכן, אני חושבת שנושא הסידן והחלבונים מוצה כאן עד תום. אתה יכול להפעיל היגיון ולהבין שאם העצם נבנית עד גיל 20 ועברת את הגיל הזה, סביר להניח שאתה בסוף תהליך ההתעבות ויש לנהוג בהתאם. לגבי ספיגת הסידן,אכן ישנם מזונות שמפריעים. אתה מוזמן להקיש בגוגל "מזונות המפריעים לספיגת סידן" ולקבל אינפורמציה מדוייקת. נשמח לענות לשאלותיך, אנא השתדל להיות עינייני. בברכה ובהצלחה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית