קקאו

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

28/06/2012 | 15:42 | מאת: דפנה

שלום רב, אבקש לדעת מה ההבדל בין עיסת קקאו לחמאת קקאו. ומהו ליציטין סויה ו E322. תודה, דפנה

30/06/2012 | 08:38 | מאת: טובה בר-שאן

דפנה שלום חמאת קקאו, הנקראת גם שמן תאוברומה, היא השמן הצמחי האכיל והטבעי שמופק מפולי הקקאו. צבעה צהוב חוור, והיא ממוצה מפולי הקקאו ויכולה לשמש ליצירת שוקולד, אבקת קקאו. בעוד שעיסה הם הפולים שעברו מעיכה .לציטין (מיוונית - lekithos חלמון הביצה) הוא פוספוליפיד המהווה חומר חיוני לחיים. זוהי מולקולה שומנית, המגינה על ממברנות התאים ואף מהווה חלק מהם. תכונתו כמסיס במים בצידו האחד ומסיס בשומן בצידו האחר וכך מסיס גם במים וגם בשומן גם יחד, מאפשרת לו לפעול כמתחלב המאפשר מיזוג שומן ומים באותו חומר. בתעשיית המזון נהוג לעשות שימוש בלציטין במיני מזונות רבים כגון: שוקולד, E322 הוא לציטין. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

01/07/2012 | 11:29 | מאת: דפנה

תודה רבה על התשובה המספקת והמלמדת. בברכה, דפנה

מנהל פורום תזונה טבעית