תזונה בריאה אך דלת סיבים - אפשרי?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, שמי תמר. יש לי דילמה תזונתית לא פשוטה, אולי תסייעו לי לפתור אותה. אני חולה בקוליטיס (דלקת המעי הגס) כבר קרוב ל7 שנים. לא לוקחת תרופות קונוונציונליות. בעת התפרצות מומלץ לצרוך תזונה דלת סיבים ככל האפשר, כדי להרגיע את המערכת ולמנוע דימום יתר. הבעיה שלי היא, שכאשר אני מנסה לאכול פחות סיבים - שאר הגוף שלי סובל. יש לציין שאני צמחונית שמשתדלת להמנע מחלב כליל ואוכלת מעט ביצים. אני נמצאת ימים ארוכים מחוץ לבית ואין לי אפשרות לאכול מבושל כל היום. אני מתבססת הרבה על סנדוויצ'ים ופירות וירקות טריים, במיוחד בשעות הבוקר. כאמור ממש קשה לי לא לאכול לחם, פירות וירקות טריים - זה עושה אותי לא מסופקת ואומללה. בנוסף, נמאז כל ארוחה לאכול אורז לבן - אני אוהבת מזונות מלאים, מגוונים ועשירים. התפרצות אצלי זה לא תקופה חולפת. רוב השנים הללו הדלקת פעילה, כך שאני מנסה למצוא דרך מאוזנת ומדוייקת לי. למישהו כאן יש ניסיון עם קוליטיס? עצות? רעיונות? אשמח לתגובותיכם תמר
תמר שלום קוליטיס היא מחלה שהתזונה בה מאוד מאוד משמעותית .בתקופה שבה המחלה פעילה לא מתאים לאכל סיבים והתוצאה שלשולים וכאבים. המלצתי החמה לא להסתפק בפורום הנ"ל יש מקום שתשבי ותתיעצי עם תזונאית שתתאים לך תזונה אני שנים עובדת עם חולי קוליטיס במידה ואת רוצה את יכולה לדבר איתי בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן 0546829699