פריקי
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, רציתי לדעת איזה ערך תזונתי יש לחיטת פריקה? תודה מראש.
שירה שלום, הפריקה היא חיטה שלא עברה כל תהליך ומכאן שהיא בריאה בדיוק כמו חיטה מלאה ואף יותר מחיטה מלאה כיוון שלפני שהחיטה מבשילה היא קרובה יותר למצב של עשב מאוד עשיר, עוד בטרם החלבון שבה מפתח גלוטן. ייחודה של חיטת פריקה נעוץ בעצם היותה חיטה שאינה מכילה כמעט גלוטן ושהגרעינים הירוקים שלה עשירים בחלבונים, במינרלים ובסיבים תזונתיים, בניגוד לפחמימות שבהן עשירה החיטה הרגילה. בברכה ובתיאבון אביטל