חמאה או מרגרינה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/01/2012 | 10:50 | מאת: אביבה

שלום, אמנם צביקה קורן כבר לא בפורום.. בשעה זו ממש הוא מדבר ברדיו ובין היתר הסביר את דעתו כנגד מרגרינה לעומת חמאה, כי יש במרגרינה שומן טראנס וכו'. לפני כמה חודשים נכחתי בהרצאה של אולגה רז, והיא הסבירה שאם היו שואלים אותה לפני שנים אחדות מה עדיף - מרגרינה או חמאה, היתה אומרת חמאה. אבל היום כאשר הורידו מהמרגינה את שומן הטראנס, היא מעדיפה את המרגרינה ללא שומן הטראנס, ולא את החמאה עם השומן הרווי שבה. מה דעתכם? אני כבר באמת מבולבלת... תודה

לקריאה נוספת והעמקה
10/01/2012 | 01:05 | מאת: אביטל זלצר

אביבה שלום. אני מצטטת כאן את דבריו של עמיתי צביקה קורן, הוא אכן אינו בפורום אבל תורתו ומשנתו מהלכת עימנו תמיד והנה ההסבר המאוד ממצה שלו: תהליך ייצור המרגרינה: לוקחים שמן צמחי תמים וטהור, מחממים אותו ל 240 מעלות, מוסיפים אטום של מימן (הידרוגנציה) ניקל ואלומיניום ומקבלים שומן מוקשה. כדאי להביט בתווית ולהימנע מכל מוצר המכיל שומנים מוקשים, או שומנים מוקשים למחצה (ובכלל זה עוגיות, ביסקוויטים, ממרחים למיניהם (כולל ממרח סויה) ועוד). להלן כמה מהנזקים האפשריים של השומנים המוקשים: • הניקל והאלומיניום מצטברים ברקמות ומשבשים את פעולת האנזימים וחילוף החומרים. • החלשת כושר הגנה והעמידות של קרום התא – מאפשר כניסת חיידקים ורעלים. • שיבוש ייצור הכולסטרול והעלאת רמת LDL (הכולסטרול הרע) הנחשב כגורם למחלות עורקים. • מגביר רמת אפוליפופרוטאין-A בדם שנמצא כגורם סיכון למחלות לב. • מגביר ייצור הורמון הגורם לדלקות (פרוסטגלנדין 2E) וחוסם פעילות ההורמון המונע דלקות (פרוסטגלנדין 1E, 3E). תורם למחלות לב והסתיידות עורקים. ולכן אביבה, גם אם כתוב בתווית ששומן הטראנס הוסר בצורה כזו או אחרת, המרגרינה היא עדיין שומן מוקשה שעבר את התהליך שפרט כאן צביקה ורצוי להמנע מצריכתה בכל מחיר. מקווה שאת פחות מבולבלת עכשיו בברכה, אביטל

10/01/2012 | 10:46 | מאת: אביבה

תודה על תשובתך. עדיין לא ברור לי מה הסיבה שאולגה רז ממליצה הפוך מכך, שהרי אין זה סביר שאינה מודעת לכל הדברים שכתבת ?! האם יש לך מחשבה לגבי הסבר הגיוני לחילוקי דעות כאלו בין שני מומחים כל כך ותיקים , ידענים ומנוסים? שב תודה

11/01/2012 | 21:40 | מאת: דן

שלום לכולם, ראשית אני רוצה לומר כי איני מפקפקת חלילה באף עובדה שנקבעה כאן, יחד עם זאת כן ארצה לשאול שאלה. אני נכנסתי לפורום על נמנת לקרוא על הערך התזונתי של ה"תמר" (היות ואני מכורה לפרי הזה) אני תימניה וקראתי על השפעת המרגרינה על גוף האדם. כידוע האוכל של תימנים רובו ככולו עשוי בצק ומרגרינה (זו כל התורה) אבל מרגרינה על מרגרינה על מרגרינה ממש בכמויות...(אני אישית נמנעת). בלי עין רע תימנים חיים פרק זמן לא מבוטל.. הכיצד? היכן ההשפעה של המרגרינה בכל העסק הזה?

מנהל פורום תזונה טבעית