חלב שומשום

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/01/2012 | 09:11 | מאת: מאי

שלום, אני מעוניינת להכין חלב שומשום לצריכה משפחתית. האם תוכלו להנחות אותי בנושא? אשמח לקבל מתכון? כמו כן האם כדאי להכינו משומשום מלא, או שהקליפה הסיבית תמנע את ספיגת הסידן? האם יש דרך להעשירו בסידן כמו שעושים בתחליפי החלב המסחריים? תודה ובברכת שבת שלום.

07/01/2012 | 11:09 | מאת: אביטל זלצר

מאי שלום הכנת חלב שומשום דומה להכנת חלב שקדים. משרים את השומשום במים כל הלילה, מסננים, ועל כל כוס שומשום (מלא או מעורב) מוסיפים 3 או קצת יותר כוסות מים, טיפה מלח, 2 תמרים מגולענים או סילאן תמרים ללא סוכר (להמתקה), טוחנים בבלנדר ומסננים. אין צורך להוסיף סידן...זה משקה עשיר מאוד בסידן ומאחר ונטחן ניתן להשתמש בשומשום מלא. בתיאבון ובהצלחה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית