מלח לימון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

07/12/2011 | 14:44 | מאת: שרה

במקום מסוים קראתי שמלח לימון הינו רעל. במקום אחר קראתי שמלח לימון לא רעיל ואפשר לתבל איתו מאכלים, חמוצים...וכ"ו איפוא עומדת האמת, מה נכון ומה לא נכון? האם יש מלח לימון טבעי ומלח לימון תעשייתי או מלאכותי ולזו בעצם הכוונה ואיך נדע מה טבעי ומה לא? אנא עזרתך.

לקריאה נוספת והעמקה
08/12/2011 | 05:37 | מאת: טובה בר-שאן

שרה שלום חומצת לימון היא חומר ביניים הנוצר בתהליכי הפקת אנרגיה בתאי גופנו משמשת כחומר טעם וכחומר משמר במזון ובפרט במשקאות קלים, ונמצא כי היא מעכבת התפתחות של חיידקים גורמי מחלות כדוגמת Vibrio [1]. כתוסף מזון מסומן החומר בקוד E330. התבלין המכונה מלח לימון הוא למעשה לא מלח במובנו הכימי, אלא פשוט חומצת לימון טהורה במצב גבישי. את מלח הלימון מפיקים היום מעובש. לכן זה לא משנה אם זה תעשייתי . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית