חצילים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני אוהבת מאוד חצילים, לסוגיהם השונים. 1. רציתי לדעת מבחינת ערך קלורי - אם אפשר לאכול חצילים ללא תוספות (שמן) רק מלח ללא הגבלה? 2. האם חצילים בריאים? (לתינוקות אסור לאכול חצילים, אז אולי טוב יהיה אם גם אנחנו נמעיט בכך?) 3. אני עושה דיאטת הפרדת פחמימות חלבונים, האם אני יכולה לאכול את החציל בתור ירק ( כמו מלפפון)? תשובתכם דחופה לי!! תודה מיקה
ממתי אסור לתינוקות לאכול חצילים? יש לי 8 ילדים שהיו פעם תינוקות, ואכלו חצילים, ולא קרה להם כלום, גם אני מאוד אוהבת חצילים, ועושה מהם מטעמים, בכלל נדמה לי שזהו ירק בדרגה אחת ומעלה משארה הירקות, כמובן אם יודעים איך להתנהג אליו. וחצילים כשהם לא מטוגנים או ללא תוספת של מיונז, הם דלי קלוריות, והם בהחלט נחשבים לירק,
שלום מיקה גם לי לא ידוע על כך שלתינוקות אסור לאכול חצילים. כמובן שצריך לחכות לשלב שבו הם אוכלים מזון במרקם דייסתי, ואז בהחלט אפשר לתת להם סלט חצילים. חציל מבושל מכיל 28 קלוריות ל100 גרם, שזה דל קלוריות בהחלט. הבעיה שהם סופגים המון שמן, שהופך חצילים מטוגנים או סלטי חצילים עם טחינה ומיונז לפצצות קלוריות. יש המון אפשרויות לאכול חצילים עם פחות שמן. במקום טיגון אפשר להבריש בשמן ולאפות בגריל. יש המון מתכונים לחצילים מאודים (למשל עם פלפלים ועגבניות, בטעם חמוץ מתוק), חצילים מאודים בנוסח סיני, ועוד. פתחי ספרי בישול וחפשי, תמצאי המון אפשרויות, כי באמת מדובר בירק רבגוני. הערת אגב: חציל שייך למשפחת הסולניים, יחד עם עגבניה, פלפלים, פפריקה ותפוחי אדמה. משפחה זו מכילה חומר בשם סולנין, שבכמויות גדולות הוא רעיל, וגם גורם לאלרגיות אצל לא מעט אנשים. אם את אוכלת המון חצילים, ויש לך תופעות של בעיות עור, דלקת פרקים או בעיות נשימה, ייתכן ששווה לך להתנזר לתקופה מסויימת ולראות אם יש הטבה. הסולנין הוא גם הסיבה לכך שלא מומלץ לאכול תפוחי אדמה ירוקים, חצילים לא בשלים, ועגבניות ירוקות. אלה מכילים סולנין ברמה גבוהה מאד. בתיאבון.