דיאטה למחלות אוטואימוניות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב, 1.אילו מזונות עשויים לסייע להרגעת הפעילות האוטואימונית? מה רצוי לאכול ? 2.קראתי מידעים סותרים לגבי חצילים, שום, תפוחי אדמה ,פילפלים ועגבניות. האם מזונות אלה ,כולם או בחלקם , מעודדים דלקות? אילו מהם ? 3. האם אומגה 3 משפר בדרך כלשהי הפרעות במערכת החיסונית? אני מבקשת מאוד אם אפשר תשובות לכל אחת מהשאלות . תודה רבה מראש
עדנה שלום במחלות אאוטואימוניות חשוב להוריד את ירקות ממשפחת המצליבים כמו חצילים , תפוח אדמה, עגבניה ופלפל) חיטה בגלל בגלוטן, מוצרי חלב, הרבה סוכר והרבה מלח, חומרים משמרים וצבעי מאכל חשוב לקבל אומגה 3 שהוא אנטי דלקתי מצויין הרבה ירקות עליים וכורכום . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
אם יש משהו שמבלבל אותי זה המידע הסותר לגבי כורכום. מצד אחד יש הממליצים על כורכום במחלות אוטואימוניות שהן כידוע מחלות כרוניות, במקביל אני קוראת מידע לפיו כורכום לא מומלץ ואולי אף אסור לחולים כרוניים. אני כבר מבולבלת לגמרי. מה נכון? מהי האמת? האם יש מידע בדוק ומוכח מחקרית לגבי הכורכום לגבי האוכלוסיות השונות?