חציל
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב, כאשר החציל נראה טוב כאשר פותחים אותו, אך חלק מהגרעינים שלו בצבע כהה - חום כהה/אפור/שחור, האם זה סימן שהוא רקוב? ועוד משהו:נאמר לי כי חציל אינו בריא ונטול ערכים תזונתיים כמעט - נשמע לי מופרך. אשמח לחוות דעת מקצועית. תודה.
לקריאה נוספת והעמקה
מינדה שלום 1. צבעים שונים של גרעינים לא מצביעים שהוא לא רקוב. 2. החציל שייך למשפחת הסולניים ויש בו חומר הנקרא סולנין שהינו חומר רעל. יש אנשים הרגישים מאוד לחומר זה ולכן אינו מתאים להם. 3. בחציל יש גם מרכיבים מצויינים מינרלים כמו אשלגן וויטמינים בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן