מס' שאלות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
טובה שלום , הבנתי שסוכר הפירות אינו מצריך הפרשת אינסולין ע"מ להיכנס לתאים ובכך שונה מהגלוקוז . מצד שני ראיתי טבלאות שמתייחסות למדד הגליקמי ובהן רשום השפעת מזונות שונים הגורמים להפרשה גדולה של אינסולין וכמעט בראש הרשימה עומד מיץ הגזר והדבש. שאלה נוספת , אני נוטלת מידי יום ויטמין C לא חומצי , אני יודעת שהחומצה היא זו שמשפרת את ספיגת הברזל האם זה אומרת שויטמין סי לא חומצי לא משפר ספיגת ברזל? והאם כל חומצה משפרת את ספיגתו? (למשל חומצת לימון?) . בתודה מראש...
לקריאה נוספת והעמקה
נוגה שלום 1. אכן בדבש יש גם גלוקוז ולא רק פרוקטוז כנ"ל לגבי מיץ גזר שמכיל גלוקוז. המעלה את הפרשת אינסולין. 2.אכן את צודקת מה שמעלה את ספיגת הברזל זו חומצה . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן