טחינה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב, רציתי לשאול לגבי טחינה גולמית משומשום מלא ומונבט שמתי לב שברשימת המרכיבים מופיע בין היתר זרחן בכמות של 600 מ"ג ל-100 גר' של טחינה(כמובן יש 1000 מ"ג של סידן באותה כמות של טחינה) השאלה היא אם אין כאן בעיה של ספיגת סידן?? תודה רבה לתשובה דליה
דליה שלום, זרחן, במינון הנכון, חיוני לבריאות העצם ואף מרכיב אותה. בכל מזון בו יש סידן ומינרלים אחרים יש גם זרחן. כאשר יש יותר זרחן מסידן, כמו בבשר ודגים, זה בעייתי. אגב, בטחינה רגילה יש חומצה אוקסלית שמפריעה מאד לספיגת הסידן. בטחינה האתיופית (אמארה) ובטחינה משומשום מונבט, אמורה להיות כמות קטנה מאד של החומצה. בהצלחה צביקה קורן