פשתן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/08/2011 | 12:19 | מאת: שאול

יש הטוענים (ביניהם מומחים למבנה השמן) שגרעיני פשתן טחונים מתחמצנים מידית (אפילו אם אוכלים אותם מיד בסיום הטחינה) בגלל הרגישות המאוד גבוה של שמן הפשתן לחשיפה לחום לאויר ולאור. ולכן ממליצים לאכול ולטחון ביסודיות עם השיניים או להשרות ללילה להתרככות. אשמח לשמוע דעתכם. בתודה

07/08/2011 | 08:36 | מאת: צביקה קורן

שאול שלום, ראשית אתה צודק! שנית, באותה מידה כדאי לאכול עגבניה מבלי לחתוך אותה בסכין מתכת. וזה נכון לגבי כל הירקות והפירות. אין גבול ל"אדיקות", להקפדה ולהטלת גזירות. בעיני זה מזיק ולא רק ברמה התזונתית. אם אתה יכול ללעוס ולטחון את זרעי הפשתן בשיניים, זה בסדר גמור. למי שאין זמן, שיניים או סיבות אחרות, כדאי לטחון ולאכול תוך 20 דקות. אפשר גם לשמור במקרר או במקפיא בצנצנת זכוכית. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית