שימוש בעלי דפנה טריים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

28/07/2011 | 22:49 | מאת: ברכה

שלום ותודה רבה לצביקה על הפורום החשוב והתשובות המהירות. הכנסתי לתבשיל עלי דפנה טריים וראיתי שהטעם המתקבל חזק הרבה יותר מעלי דפנה יבשים שקונים. חיפשתי באינטרנט מידע לשימוש בעלי דפנה טריים ונתקלתי בידיעה שהם רעילים. האם אכן כך? אני מתלבטת אם לזרוק את התבשיל. זה מזכיר לי שפעם נתקלתי בידיעה שיש להשתמש בעלי דפנה שלמים בלבד כי השבורים רעילים ולא ידעתי איך להתייחס לעניין כי כשקונים עלי דפנה יבשים רובם שבורים. אשמח לכל מידע בנושא. בתודה מראש ברכה

29/07/2011 | 06:13 | מאת: צביקה קורן

ברכה שלום, עלי דפנה משמשים ברפואה העממית ובבישול כבר אלפי שנים. יש בהם חומר חריף ולכן משתמשים בהם לגירוש חרקים מארונות מטבח ובגדים וגם כתרופה לשימוש חיצוני (במחלות עור ומפרקים) ולא נוהגים לאכול את העלים שמשמשים כתבלין בתבשילים שונים. לסיכום, לדעתי אין חשש להשתמש בעלים, אבל אני לא יודע איזו כמות שמת בתבשיל ואם את חוששת, תזרקי ותעשי חדש. כדאי לדעת שעלים טריים "חזקים" (פוטנטים) יותר מלים יבשים. בהצלחה צביקה קורן

29/07/2011 | 16:06 | מאת: ברכה

07/01/2023 | 10:03 | מאת: אלון

קטפנו עלי דפנה ועליהם יש נקודות לבנות ומלא ״פייח דביק שחור״ העם העלים האלו רעילים לבני אדם? אודה מאוד על עזרתכם

מנהל פורום תזונה טבעית