קמח שיפון מלא לעומת קמח חיטה מלא.

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/07/2011 | 20:32 | מאת: adi

שלום, רציתי לדעת את ההבדלים בין הקמחים. עדי

22/07/2011 | 15:09 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, שני הקמחים די דומים, שניהם מכילים גלוטן וניתן להתפיח אותם באמצעות שמרים, אך הבצק המתקבל מקמח שיפון אינו גמיש ונוח לעיבוד (לחם שיפון אמיתי הוא כהה,דחוס ומצומק). לקמח שיפון מלא יש ערך גליקמי קצת יותר נמוך מחיטה ולכן הוא נחשב בריא יותר. לצערי רוב הלחמים משווקים בחניות המזון הרגילות מבוססים על קמח שיפון מעובד. בחנויות טבע ניתן להשיג "לחם מרק" שעשוי מקמח מלא. הוא יקר במחירו ובשל דחיסותו הנובעת מאופן ההתפחה, אינו מופחת בקלוריות. בהצלחה צביקה קורן

22/07/2011 | 16:58 | מאת: adi

מנהל פורום תזונה טבעית