מדוע לא רצוי לאכול פירות לא בשלים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
מדוע לא רצוי לאכול פירות לא בשלים? הענין גם, שבמציאות אחוז ניכר מהפירות בשוק לא בשלים, ואנשים קונים ואוכלים ולא נראה שקורה להם משהו (הרמב"ם קורא לפירות לא בשלים "חרבות לגוף", ועל פניו זה לא נראה כך במציאות). לכן אודה מאוד על הסבר בנושא זה.
אביב שלום, פירות לא בשלים מכילים זרעים לא בשלים ועץ לא מעוניין שהם יופצו בטרם הבשילו. כדי להגן עליהם הוא מייצר חומצות ורעלים המונעים מבעלי חיים לאכול אותם. כאשר הזרע בשל ומוכן להפצה, גם הפרי בשל, טעים ומוכל לאכילה (הפצת הזרע). בהצלחה צביקה קורן
תודה על ההסבר המענין. השאלה היא שבמציאות הדבר לא נראה כך. שהרי אחוז גבוה מאוד מהפירות שבשווקים הוא לא בשל, ואנשים אוכלים בלי בעיה. גם במשפחתי שלי אני לא רואה שמי שאוכל את הפירות הללו ניזוק. ביחס להסבר (בשלות הזרע) - בפירות הלא בשלים המצוים לרוב בשווקים (שהם לא בשלים, אבל לא בוסר. וכלומר שהם אכילים), האם הגרעינים שבהם עדיין לא מתאימים לזריעה? כי אם הם כן טובים לזריעה, האם יתכן שבאמת לא מזיק לאכול פירות שלא הגיעו לבשלות מלאה, כל עוד הם אינם בוסר ממש, וכפירות המצויים בשווקים (בעיקר בתחילת העונה)?