חימום שומנים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

11/06/2011 | 12:32 | מאת: עודד

שלום רב, אני מבין שעל פי גישת התזונה הטבעית חימום שומנים אינו מומלץ. אנחנו אכן משתדלים להמנע מלהוסיף שומנים לבישול ולאפיה אולם יש מאכלים (כגון מאפים שונים) שמכילים בכל זאת מעט שומנים (אפילו בחיטה מלאה יש מעט שומן באופן טבעי...). רציתי לשאול כיצד ניתן להפחית את התחמצנות המרכיבים השומניים - האם בישול/אפיה בחום גבוהה למשך זמן קצר עדיפים על בישול/אפיה בחום נמוך למשך זמן ארוך יותר? תודה מראש, עודד

12/06/2011 | 07:56 | מאת: צביקה קורן

עודד שלום, טיגון, אפייה, בישול וכל חימום של שמנים צמחיים בחום גבוה פוגעים בהם. מכאן תמשיך הלאה לפי הבנתך. לפעמים אין ברירה ו"חייבים" לחמם ולטגן. לפחות תקפיד לצרוך גם שמנים צמחיים שלא חוממו. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית